És molt freqüent que els clients preguntin per les diferències entre la impressió digital i la impressió offset, pensant que una és millor que l’altra. No té res a veure. Depenent de les teves necessitats hauràs d’escollir un tipus d’impressió o un altre.
Hem creat aquest post perquè puguis guiar-te a l’hora d’escollir entre la impressió digital i la impressió offset i perquè et sentis més segur a l’hora de fer la teva elecció.
Hi ha certs factors determinants per escollir un tipus d’impressió o una altra. Paràmetres com la quantitat d’exemplars, la urgència, la mida, el suport o la dada variable, són fonamentals perquè puguis escollir amb cap.
- Quantitats: en el cas que vulguis imprimir poca quantitat d’exemplars et recomanem fer-ho en digital. Però, què és poc i què és molt? En el cas d’un catàleg, per exemple, molt són més de 500 còpies. Si és un díptic senzill, un altre exemple, molt són 2.000 peces. En aquests dos últims casos ja començaria a ser adequat fer servir la impressió òfset.
- Temps d’urgència: el sistema més veloç dels dos és el digital, mentre que l’offset pot implicar, en determinats casos, diversos dies per assecar la tinta, per exemple. Si només necessites 120 còpies per demà, et recomanem que facis servir digital.
- Mida d’impressió: una màquina d’òfset pot suportar formats més grans que la digital. Per tant, la impressió òfset és més recomanable per imprimir cartelleria de grans dimensions, per exemple. Tot i que actualment, gràcies a l’evolució tecnològica, hi ha màquines d’impressió digital en gran format.
- Suports: la impressió òfset ofereix més possibilitats que la digital. A més, en digital es poden imprimir molts formats d’òfset però no tots.
- Dada variable: les impressions numerades o amb les dades del client, per exemple, es poden fer en digital. Encara que en aquest cas es podria combinar els dos tipus d’impressions, si es necessita.
Un cop tens aquests coneixements bàsics, et parlarem de les particularitats de cada tipus de impressió , digital i òfset, perquè puguis acabar de decidir amb consciència.
- Un sistema indirecte d’impressió derivat de la litografia.
- S’empren 4 tintes (CMYK): cian, magenta, groc i negre.
- Es divideix en un cos d’impressió per a cada color.
- Avantatges: baix cost en grans quantitats, més ràpid que el digital en grans tirades, altíssim nivell de qualitat en impressions fotogràfiques, possibilitat de fer servir tintes especials, suporta els grans formats.
- Inconvenients: posada en màquina complicada i costosa, l’assecat ha d’estar molt ben fet, el procés de manipulació s’ha de fer passat un dia (24 hores), hi ha la possibilitat que sorgeixin fluctuacions de color durant el tiratge, no es pot personalitzar, tots els exemplars han de ser iguals.
- La informació es transfereix directament a la impressora.
- No requereix l’ús de planxes o rodets.
- Permet una gran qualitat.
- Gran velocitat.
- L’imprès surt sec.
- Es pot manipular al moment.
- Es poden imprimir tirades curtes amb gran rapidesa.
- Avantatges: econòmic, ràpid, permet la dada variable, gran qualitat per a fotografia i il·lustració.
- Inconvenients: com el cost d’impressió és fix no s’abarateixen les grans tirades, pot aparèixer banding, no treballa en grans formats depenent de la màquina d’impressió, oferta de papers limitada.
Quina és la teva impressió ? En el cas que segueixis amb dubtes després de llegir aquest post no et preocupis. Pots posar-te en contacte amb nosaltres i el nostre equip d’especialistes t’assessorarà perquè facis la millor elecció.
Moltes gràcies per seguir amb interès tot el nostre treball. Si aquest post t’ha resultat útil no dubtis en compartir-ho en les teues xarxes socials.