Clúster Fooservice, esmorzars d’alt valor informatiu

“Saber on trobar la informació i com fer-la servir. Aquest és un dels secrets de l’èxit”. El primer esmorzar 2023 del Clúster Foodservice  va reunir a les instal·lacions de Fabrick Gracia a gairebé una trentena de players de l’ecosistema alimentari.

Un meeting point sectorial per conèixer des de les fonts aspectes tributaris i ambientals relacionats amb els envasos de plàstic. Una interessant anàlisi, amb derivades a la indústria del packaging i l’embalatge, que estimula l’acció empresarial des de la informació. Un nou pas en clau clúster per a un sector que vol seguir collint èxits.

FlandeCoco, agència de comunicació del Clúster, i amb comptes vinculats als sectors alimentació, restauració, packaging i logística sostenible, va assistir com a convidat a un acte que va posar un primer focus a l’Impost sobre els envasos de plàstic no reutilitzables: reptes de la posada en marxa”.

Faysal Assekale i Tania Guillén, de la consultora d’innovació i fiscalitat Ayming, van destacar que “el nou impost cerca tenir informació sobre la traçabilitat de les empreses que compren fora i venen a Espanya”. “El budell de l’embotit artificial serà considerat envàs a partir de l’impost” o la “tributació del plàstic verge d’un sol ús” van ser altres dels highlights de la seva intervenció.

Júlia Gassol i Sofia Garín d’Inèdit , un estudi d’ecoinnovació estratègica amb més de 13 anys d’experiència en projectes d’economia circular, van analitzar a continuació els Beneficis ambientals alineats amb estratègies d’ecodisseny i envasos”.

Les mètriques ambientals d’Inèdit a l’anàlisi del cicle de vida ISO 14040 o les negociacions amb Ayming per alinear temes fiscals amb ecodisseny o nivell ambiental van ser alguns dels temes abordats en la seva intervenció.

Un esmorzar d’alt interès informatiu amb continuïtat en altres sessions informatives del Clúster orientades a les empreses associades. La primera, el proper 31 de març amb la mirada posada a “Next Generation: oportunitats per a les PIMES i en general les empreses del sector alimentari, retail i restauració”.

Si sou una empresa relacionada amb la cadena de valor del foodservice, podeu conèixer l’agenda d’accions https://www.clusterfoodservice.org/agenda-cluster/ o alguns dels avantatges que ofereix el Clúster visitant el seu site https://www.clusterfoodservice.org/home/.

Si necessites la col·laboració d’una agència per al desenvolupament de les teves estratègies de Màrqueting o Publicitat, l’experiència multisectorial i serveis 360 de FlandeCoco https://flandecoco.net/serveis són un partner de proximitat i excel·lència per impulsar els teus plans. Per a informació més detallada sobre com et podem ajudar, no dubtis en contactar amb els nostres professionals a través d’aquest formulari.